Wassenaar ligt midden in het groen aan de Zuid-Hollandse kust, direct naast de bestuurlijke hoofdstad Den Haag. Het is een uniek stukje Nederland, waar zo’n 26.000 mensen wonen. Om de ambitieuze doelen van onze eigentijdse gemeente waar te maken, zoeken wij enthousiast talent. Zoek jij een boeiende baan? Spreekt onze werkcultuur met de kernwoorden veelzijdig, open en uitdagend jou aan? Als het antwoord ‘ja’ is én je denkt te passen in het profiel van de Contractmanager dan kijken we uit naar jouw sollicitatie. Laat ons weten waarom jíj een aanwinst bent voor Wassenaar.

Dus…
Hou je van korte lijnen, ben je een enthousiaste bouwer en heb je zin in een nieuwe uitdaging? Ben je een positieve professional, ambitieus en energiek en wil je ons verrassen met jouw inbreng? Reageer dan snel, we kijken uit naar jouw reactie.

Informatie- & datamanagement (I&D) wordt in een gastheerschapsconstructie ondergebracht bij de gemeente Wassenaar. Middels een dienstverleningsovereenkomst (DvO) neemt de gemeente Voorschoten deze diensten af.

Functie

Je participeert samen met de centrale inkopers en inhoudelijk I&D specialisten in ICT inkoop- en aanbestedingstrajecten en verzorgt de onboarding van de afgesloten contracten in de contractmanagement software.

Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de financiële P&C cyclus voor I&DJe schrijft mee met begrotings- en jaarrekeningteksten, je coördineert de verwerking van de input voor de meerjarige investerings- en exploitatiebegroting en je rapporteert periodiek over de besteding hiervan. Je bent als budgetbeheerder verantwoordelijk voor het controleren (en relateren aan afgesloten contracten) van facturen en het paraferen hiervan.

Je fungeert als contractmanager voor de afgesloten dienstverleningsovereenkomst (DvO)I&D met de gemeente Voorschoten. Je neemt deel aan het periodieke  opdrachtgevers/opdrachtnemersoverleg (OGON). In het OGON wordt o.a. gerapporteerd over de prestaties van de Service Level Agreement (SLA), worden wijzigingen van de producten- en dienstencatalogus (PDC) incl. meerkosten behandeld en wordt het jaarplan incl. de begrotingseffecten vastgesteld.

Al met al ben je een belangrijke speler in de eenheid van Informatie en Datamanagement om te zorgen dat alles goed verloopt.

Functie eisen

Hier sta je én ga je voor:
• aansturing van leveranciers 
• beheren en optimale benutting van afgesloten contracten
• voert regelmatig gesprekken met leveranciers over de operationele prestaties
• bespreekt periodiek de resultaten uit rapportages en stuurt aan op verbetering 
• operationeel beheer van de contractmanagement software

Wat breng je mee?
• Je hebt kennis van en ervaring met inkoop- en aanbestedingsprocedures
• Een afgeronde opleiding Bedrijfskunde, Informatiemanagement of vergelijkbaar op bij voorkeur WO, maar minimaal HBO-niveau (Nevi 1 Publiek certificering is een pré)
• Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in een ICT contractmanagement functie, bij voorkeur in een gemeentelijke of overheidsorganisatie
• Kennis en ervaring van de gemeentelijke P&C cyclus is een pré
• Enthousiasme en positieve energie
• Heldere communicatie
• Sterke sociale vaardigheden 

We vinden kennis, kunde, enthousiasme, ervaring en een prettige persoonlijkheid belangrijker dan leeftijd. 

Wat bieden we?

Je krijgt in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor één jaar. Zijn we allebei tevreden over je functioneren, dan kijken we naar verlenging of een vast dienstverband. Het bruto maand salaris van de Contractmanager ligt tussen de  €2.973,- en € 4.494,- (Schaal 10 Cao gemeenten). Daarnaast kent Wassenaar uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden. We vinden een balans tussen thuiswerken en aanwezigheid op kantoor belangrijk. Over de invulling daarvan zijn we nog volop met elkaar in overleg. De ontwikkeling van talent is zeer belangrijk, ook als het gaat om jouw ambities. De mogelijkheden voor verdere ontwikkeling kunnen we met elkaar bespreken. 

Jouw eenheid
De eenheid faciliteert de collega’s in hun werk als het gaat om de inrichting van de ICT infrastructuur (niet alléén de werkstations!) en de omgang met de daarbinnen verwerkte data (archief, beveiliging, privacy en de link naar landelijke voorzieningen). Ook wordt vanuit de eenheid meegewerkt aan de vormgeving van de digitale dienstverlening aan inwoners, bedrijven en maatschappelijke instellingen.

Wil je meer weten? Bel Hassan Akhiat, bereikbaar op 088 – 6549 639 of kom langs voor een informeel gesprek en een kop koffie.