Gemeentesecretaris/ algemeen directeur

Helene nieuw

Wat doe je zoal in je werk / hoe ziet je dag eruit?

Ik ben eindverantwoordelijk voor de ambtelijke organisatie en eerste adviseur (maar geen lid) van het college van Burgemeesters & Wethouders. Ik bereid de collegevergaderingen voor in nauwe samenwerking met de strategisch adviseurs, beleidsambtenaren en ondersteuning. Ook besteed ik veel tijd aan de organisatieontwikkeling, samen met de coach-coördinatoren. Tenslotte probeer ik ook zo goed mogelijk op de hoogte te blijven van de reguliere en uitvoerende taken van de gemeente zoals dienstverlening, beheer en onderhoud, informatie en archief en facilitaire diensten.

Wat is je achtergrond? Waar heb je eerder gewerkt?

Ik ben geboren in Alphen aan den Rijn en heb geschiedenis gestudeerd Amsterdam en ben daarna gaan werken in allerlei verschillende functies: van horeca ondernemer tot wethouder en van Amsterdam en Alphen tot in Mexico en Eindhoven. Voordat ik in Wassenaar ging werken was ik programmanager participatiewet (landelijk).

Wat kom je tegen in je werk: wat is lastig en wat maakt het leuk?

Het mooiste is om een bijdrage te leveren aan het soepel laten marcheren van de organisatie en maatschappelijke impact te maken. En om ervoor te zorgen dat iedereen tot zijn of haar recht komt. Wat moeilijk is dat er altijd meer te doen is, en we meer willen dan er in een werkweek past. Daarin de balans houden is een voortdurende evenwichtsoefening.

Waarom heb je voor de gemeente Wassenaar gekozen, wat vind je er leuk aan? En wat maakt het werk divers en uitdagend?

Ik vind het een grote uitdaging om in een van de kleinere gemeentes in de Haagse regio de dienstverlening zo goed mogelijk vorm te geven met een eigen ambtelijke organisatie. De politieke setting is, mede door de grote betrokkenheid van onze mondige inwoners, heel dynamisch. Om daarmee om te kunnen gaan komt mijn bestuurlijke ervaring goed van pas.

Als je werken bij de gemeente Wassenaar zou aanbevelen aan nieuwe collega’s wat zou je dan benoemen als pluspunten?

Als je werkt voor Wassenaar krijg je snel verantwoordelijkheid maar je kunt erop rekenen dat je collega’s je helpen met raad en daad. Een ander pluspunt is dat je komt te werken in een geweldige omgeving. Daarmee bedoel ik niet alleen het strand, de landgoederen en het erfgoed maar ook onze digitale omgeving. Die is echt tip top in orde.

shutterstock_1070478644(1)

Wat vind je de mooiste plek in Wassenaar, waar kom je graag?

Meijendel en Voorlinden.

Wat is je grootste hobby en hoe ziet je thuis situatie eruit?

Ik woon in het oude centrum van Rijswijk en ben getrouwd met een kok en ondernemer. Ik heb drie dochters waarvan er één nog thuiswoont. En een jonge hond die me lekker bezig en fit houdt. Ik hou van lekker eten met een glas wijn. En als er na het uitwaaien en wandelen met de hond nog tijd over is dan lees ik graag een literaire roman.